Yurt içi ve yurt dışı çalışma izni işlemleri, çalışma izni uzatım işlemleri, şirketler arası transfer (geçiş) işlemleri, çocuk bakıcısı veya hasta/yaşlı bakıcısı çalışma izni işlemleri, geçici/uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izni işlemleri, çalışma izni reddedilen başvuruların ret sebebi hakkında detaylı bilgilendirme, redde itiraz süreçleri, ön izin işlemleri, MEB lise denklik belgesi işlemleri...
Yabancılara ikamet izni alım işlemleri, ikamet izni uzatım işlemleri, süresiz ikamet izni alım işlemleri, çalışma izni bulunan yabancıların ailesine ikamet izni işlemleri...
Yabancıların çalışma ve ikamet izni işlemlerinde bazı evraklara noter onaylı Türkçe tercüme gerekmektedir. Edk Works bu kapsamda da sizlere hizmet vermektedir.
Dış ülkelerden alınmış olan sürücü belgeleri ile ülkemizde araç kullanılması ve Türk sürücü belgeleri ile değiştirilmesi işlemleri hakkında danışmanlık vermekteyiz.
Çalışma – ikamet izni onaylanan yabancıların bulundukları İl-İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.
Türkiye ‘de çalışma izni ya da ikamet izni ile kalacak kişilerin özel sağlık sigortası yapılabilmektedir. Özellikle ikamet iznine başvuran kişilerin Türkiye’de geçerli bir sağlık sigortası olması zorunludur.
Yabancı şirketlerin Türkiye’de ticari faaliyette bulunmamak kaydıyla irtibat bürosu açma izni vermeye ve bu izinlerin süresini uzatmaya Ekonomi Bakanlığı yetkilidir.İrtibat bürosu izni ilk olarak 3 yıl için verilmektedir. Bu süre dolmadan en az 1 ay önce uzatma başvurusu yapılabilir ve süre her seferinde 3 yıl uzatılır. Başvuru işlemleri ile gerekli belge ve doldurulacak formlar tamamlandığında, irtibat bürosu açılması izni 5 gün içinde verilmektedir.
Kozmetik Ürün Bildirim (Ürün Takip Sistemi-ÜTS) süreci Kozmetik Kanunu, Kozmetik Yönetmeliği ve Bakanlığın ürünler ile ilgili yayınladığı kılavuzlara uygun hareket edilmesi gereken farklı aşamalardan oluşan, oldukça karmaşık bir süreçtir. Mevzuat ve uygulamalar hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadan yapacağınız işlemler istenmeyen sonuçlara (para cezası, piyasadan ürün geri çekme ve imhası, reklam ve tanıtımı durdurma, firmanızın güvensiz ürünler/firmalar listesinde yayımlanması gibi) neden olabilir.