Yurt içi çalışma izni işlemleri ; Türkiye’de en az 6 ay süreli ikamet izni bulunan yabancılar için Türkiye’den çalışma izni başvurusunda bulunulabilmektedir. Yurt dışı çalışma izni işlemleri ; Uyruğunda bulunduğu ülkenin veya yasal olarak bulunulan ülkenin Türk Dış Temsilciliğine(Konsolosluk) başvurarak referans numarası alan yabancılar için yapılabilir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alınmış ve halen devam eden çalışma izni sahibi yabancılar için yapılabilir.Çalışma izni bulunan yabancı personellerin izin bitiş tarihinden en erken 60 gün öncesinde çalışma izni başvurusu yapılmalıdır. Eğer zamanında uzatım yapılmaz ise çalışma izni süreci yeniden başlayacaktır.
Bir şirkette çalışma izni bulunan yabancı personel başka bir firmada çalışmak istiyorsa transfer başvurusu yapılabilir. Bu sürecin normal çalışma izni başvurusundan farklılıkları bulunmaktadır. Danışman desteği ile daha kolay ve sağlıklı şekilde transfer işlemleri tamamlanabilir.
Evlerde çocuk veya hasta/ yaşlı bakıcısı olarak yabancı personel çalıştırılacak ise çalışma izni alınmalıdır. Bu işlemin özel değerlendirme kriterleri bulunmaktadır. Uzman desteği ile kısa sürede çalışma izni alınabilmektedir. Bakanlık normal şartlarda bir ikamet adresine bir yabancı personel için çalışma izni vermektedir. Uzman kadromuz sayesinde aynı ikamet adresine 2 yabancı personele çalışma izni alınabilmektedir.
Göç idaresinden alınmış Geçici veya Uluslararası Koruma sağlanan yabancılar için danışmanlık desteği ile çalışma izni alınması daha kısa sürede kesin sonuç vermektedir.
Çalışma izni başvurusu reddedilen başvuruların ret sebebi öğrenilerek redde itiraz işlemi yapılabilir. Redde itirazın eksiksiz ve zamanında yapılması ile başvurulara olumlu sonuç alınabilmektedir.
Eğitim kurumlarında usta öğretici /öğretmen olarak çalışacak yabancıların MEB’den ön izin belgesi alması gerekmektedir. Bu belge olmadan usta öğretici pozisyonunda çalışma izni alınamaz.